Türk Gıda Kodeksi ekmek, ekmek çeşitleri ve pidenin tekniğine uygun olarak hijyenik şekilde üretilmesiyle ilgili tebliğ 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Yayımlanan Tebliğ'e göre faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni konusunda eğitilmelerini sağlaması gerekmektedir. Bu amaçla, Bakanlığımızca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile protokoller yapılmıştır. Eğitimlerin hızlı bir şekilde organize edilerek tamamlanabilmesi için, protokoller kapsamında verilen eğitimlerin yanı sıra, İl Müdürlüğümüz ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle 07.11.2018 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda iki oturum halinde gıda kontrol görevlilerimizce Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Ekmek Hijyen Eğitimi verilmiş, eğitime toplam 99 ekmek üreticisi ve çalışanı katılmıştır.