Dünya Gıda Günü İlimiz Çobanlar İlçesi Kaleköy köyünde bulunan Kale Şehit Cüneyt TAŞYÜREK İlkokulu ve Kale Ortaokulu'nda 220 öğrencimizle birlikte kutlama gerçekleştirildi.
Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan PARLAK, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç SÜNNETCİ ve İl/İlçe Müdürlüğümüz personelleri katıldı.
Dünya Gıda Günü Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından üye ülkelerin kararı ile her yıl 16 Ekim' de kutlanmaktadır.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan PARLAK;
“Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü' nün(FAO) kuruluş günü olan 16 Ekim 1945 tarihini hatırlatmak amacı ile 1981 yılından itibaren he yıl farklı bir tema ile Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır.
2024 yılının teması ise “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı" doğrultusunda gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemini vurgulamaktır. Gıda Güvenliğini sağlamak ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek hepimizin görevi olduğunu ifade ederek,
Gıda ile ilgili olarak Afyonkarahisar ilimiz özellikle gıda işletmeleri ile önemli bir yere sahiptir. Gerek süt işletmeciliği, gerek et işletmeleri gerek şekerleme ve benzeri işletmeleri önemli bir noktadadır. Her sene kutladığımız bu etkinlikte siz geleceğimiz olan öğrencilerimize gıda hijyeni ve bilinçli gıda konusunda etkinliklerimiz devam edecektir. Çünkü sizin bilinçlenmeniz gelecekte toplumun bilinçlenmesini sağlayacaktır.
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizde bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu okulumuzda etkinlik düzenlendik. Güvenilir gıdaya ulaşılması için Bakanlık ve Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI' nın direktifleri doğrultusunda İl Müdürlüğümüz nezdinde gıda denetimlerini sürdürdüklerini söyleyerek, tüketicinin de bilinçli olarak gıda alınması ve tüketilmesi konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye'nin her yerinden Alo 174' ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz. Gıda alışverişlerinde tüketicilerin gıdayla ilgili olumsuzluklarla karşılaşmaması için, gıda satın alırken ve tüketirken dikkat etmeleri gereken hususlar var. Bunlar, gıda etiket ve etiket bilgilerini dikkatle kontrol edilmeli, ambalaj kontrolü yapılmalı, muhafaza şartları kontrol edilmelidir.
Tohumdan sofraya, tarladan üreticiye tüm aşamalarda gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanması ile halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için tüm çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.
Daha sonra program ilimiz gıda işletmelerince hazırlanan ikramların yapılması ile sona erdi.