Kırmızı Et Parçalama Tesisine AB Standartları Belgesi Verildi.
Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren kırmızı et parçalama tesisi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) sağladığı IPARD desteğinden faydalanmak amacıyla, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygunluk denetiminden başarıyla geçti. IPARD programı, Avrupa Birliği standartlarına uygun üretim ve işleme tesislerinin kurulması veya mevcut tesislerin bu standartlara uyum sağlaması amacıyla finansal destek sunarken, kırsal kalkınmayı teşvik etmeyi hedefliyor.
Gıda Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimde, tesisin TKDK hibe desteğinden yararlanabilmesi için gerekli AB kriterlerine uyum sağladığı tespit edildi. Bu kapsamda, tesisin altyapısı, hijyen ve kalite standartlarına uygunluğu, ayrıca üretim süreçlerinde sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaların varlığı detaylı bir şekilde incelendi ve AB standartlarına uyumluluğu gösteren belge verildi.
Bu belge ile işletme, pazarda rekabet gücünü artırırken, kırsal kalkınma hedeflerine katkı sunmak adına önemli bir adım atmış oldu.