Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AFYONKARAHİSAR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • BAŞMAKÇI
    • BAYAT
    • BOLVADİN
    • ÇAY
    • ÇOBANLAR
    • DAZKIRI
    • DİNAR
    • EMİRDAĞ
    • EVCİLER
    • HOCALAR
    • İHSANİYE
    • İSCEHİSAR
    • KIZILÖREN
    • SANDIKLI
    • SİNANPAŞA
    • SULTANDAĞI
    • ŞUHUT
    BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • SİVİL SAVUNMA VE SEFERBELİK HİZMETLERİ
    • HUKUK
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E - HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAfyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Menu

​

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

​ŞUBE MÜDÜRÜ​​
​​
​ADI SOYADI​
​Elif TOPALOĞLU​​
​UNVANI
Gıda ve Yem Şube Müdürü​
​TELEFON
​(0272) 213 7100 - 1160
​E-POSTA
​elif-topaloglu@tarimorman.gov.tr​
​
EĞİTİM DURUMU
​Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi - Gıda Bilimi Ve Teknolojisi 1993 / Lisans​
​Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü​ / Yüksek Lisans​
​YABANCI DİL
​İyi Derecede İngilizce​

ÇALIŞMA HAYATI 
Milli Eğitim Bakanlığı (1995 - 2001)​ / Öğretmen
​Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü / Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü - Mühendis (2001 - 2011)​
​Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü / Gıda ve Yem Şube Müdürü (2011- ...)
​MEDENİ DURUMU
​Evli ve 2 çocuk annesi​






KATILDIĞI KURS, EĞİTİM VE SEMİNERLER
​Pedagojik Formasyon (14 Eylül 1994) Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi​
​Öğretmenlik Rehberlik Hizmetleri Eğitim Sertifikası (1998, Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü)​
​Gıda Kontrolör Kursu (22 Ekim-02 Kasım 2001,GAZİANTEP)​
​Etkin Gıda Güvenliği Yöntemlerinin Uygulanması HACCP ile GMP Eğitimi (20-21 Aralık 2001, İZMİR)
​Hayvansal Ürünlerin Değerlendirilmesi (23-27 Eylül 2002, BURSA)
​Gıda Maddelerinde Mikotoksin Oluşumu ve Toksikoloji, Aflatoksinler ve Okratoksin A analizi için numune alma metodları (02-03 Haziran 2003, ANKARA)
Gıda Kontrolörleri ve Gıda Endüstrisine Yönelik Yeterlilik Bazlı HACCP Eğitimi (FAO)( 22-Eylül-10 Ekim 2003,  İZMİR)
İl Dışı Denetim Çalışması İstanbul İl Müdürlüğü (27 Ağustos-4 Eylül 2004, İSTANBUL)
Gıda Mikrobiyolojisi HACCP Çalıştayı (7-8 Ekim 2004, BURSA)
​HACCP Eğitim Programı (31 Ocak 2005, ANKARA)
​Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi / Gıda Güvenliği ve Kontrol Sistemi AB Eşleştirme Projesi 4. Bileşen Hijyen Klavuzları (06-08 Haziran 2006, ANKARA)
​AB Eşleştirme Projesi Bileşen 4 Hijyen Kılavuzları (18-20 Temmuz 2006, ANKARA)
​AB Eşleştirme Projesi Bileşen 4 Süt ve Süt Ürünleri Hijyen Kılavuzları    (04 Eylül 2006, ANKARA)
​Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi kapsamında “Küçük Ölçekli Süt İşletmelerinde Hijyen Kılavuzları ve uygulanması (15-18 Ocak 2007, BURDUR)
Gıda Maddelerinde Pestisit Kalıntıları ve Mikotoksin (Mayıs 2007, AFYONKARAHİSAR)
ISO 9001 : 2000 ; ISO 17020 Eğitimi (10-14 Aralık 2007, AFYONKARAHİSAR)​
Riske Dayalı Denetim Sıklığı Eğitimi (31 Ocak 2008,AFYONKARAHİSAR)
Hayvansal Orjinli Gıdalarda HACCP Gereklilikleri (25- 28 Mart 2008, ANTALYA)​
Çalışma Görevlilerine Gıda Konusunda Eğitim Verilmesi-AB Standartlarında Kalite ve Güvenlik Eğitimi (Çok Kültürlü Eğitim ve Geliştirme Merkezi ) İSVEÇ (08-29 Mart 2009, İSVEÇ)
​Dondurulmuş Gıdaların Üretiminden Kontrol Prosedürleri ve Allerjen Gıdalar (08-09 Şubat 2010, AFYONKARAHİSAR)
​TAIEX Workshop on food Contaminants and food Additives (27-28 Eylül 2010, AFYONKARAHİSAR)
​5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu Değerlendirme Toplantısı (25-27 Ekim 2010, AFYONKARAHİSAR)
​Türkiye Süt ve Süt Ürünleri Sektörünün AB Pazarına girişinin Desteklenmesi Proje Toplantısı (31 Mart-01 Nisan 2011, ANKARA)
​GDO 'lu Yemlerin İzlenebilirliği ve Gıda Mevzuatı (09 Eylül 2011, ANKARA)
​Gıda Güveninirliğine Yönelik Politika ve Strateji Belirleme Toplantısı (14 Kasım-18 Kasım 2011, ANTALYA)
​Gıda Güvenliğinde Etiketleme ve İzlenebilirlik ve Yemek Üretim Tesislerinde Hijyen ve Teknik Gereksinimler (TAIEX) (29-30 Kasım 2011, ESKİŞEHİR)
​Proje Döngüsü Yönetimi ve Fon Kaynakları UTEM (16 Ocak-27 Ocak 2012 ,ANKARA)
​2011 Yılı Ulusal Kalıntı İzleme Planı Değerlendirme Toplantısı (20 Şubat 2012, ANKARA)
​Safe-Rest Olan Restoran ve Okul Kantinlerinde Gıda Güvenliği Farkındalığı Proje Toplantısı (16 Kasım 2012, AFYONKARAHİSAR)
​5996 Sayılı Kanun Kapsamında Yayınlanmış İkincil Mevzuatlar  ve ALO Gıda Hattı (27 Şubat- 02 Mart 2012, ANTALYA)
​II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı   (03-04 Haziran 2013, İZMİR)
​Takviye Edici Gıdaların İthalatı, Üretimi, İşlenmesi ve Piyasaya Arzına İlişkin Yönetmelik Hükümleri Uygulaması (05 Temmuz 2013, ANTALYA)
​Rusya Federasyonu İhracat Toplantısı (31 Temmuz 2013, ANTALYA))​
​Gıdalarda Taklit - Tağşiş (11 Haziran 2014, ANKARA)
​FVO Misyonu Değerlendirme Toplantısı (04 Temmuz 2014, ANKARA)
​2015 Yılı Gıda Kontrol Planı Toplantısı (13-15 Ekim 2014, ANTALYA)
​Türk Gıda Kodeksi Toplantısı (03-05 Mart 2015, ANTALYA)
​Yıllık Yem Denetim Sonuçlarının Değerlendirmesi Çalıştayı (27-28 Nisan 2015, ANTALYA)
​Gıda Kontrol Hizmetleri Genel Değerlendirme Çalıştayı ve 2016 Yılı Gıda Kontrol Planı (19-22 Ekim2015, ANTALYA)
​Bakanlığımız ve Fransa-Macaristan Konsorsiyum ile yürütülen Resmi Kontroller Hayvan Refahı Zoonozlar ve Hayvansal Yan Ürünlere ilişkin Kapasitenin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesinin ( TR 13 IB AG 03) Açılış Toplantısı (26 Temmuz 2016, ANKARA)
​Gıda Kontrol Hizmetleri ve Değerlendirme Çalıştayı ve 2017 Yılı Gıda Numune Alma Planı Toplantısı (10-14 Ekim 2016 ,ANTALYA)
​Gıda Resmi Kontrol görevlisi davranış ve İletişim Teknikleri Eğitimi (05-08 Aralık 2016, ANTALYA)
​Türkiye için AB Eşleştirme Programı kapsamında ( TR 13 IB AG 03) Çoğrafi İşaretler : AB de Koruma ve Denetim Yöntemleri (06-07 Şubat 2017, AFYONKARAHİSAR)
​Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı (27-30 Kasım 2017, ANTALYA)
​Şeker Dairesi Başkanlığı (İşyeri Kontrol ve Numune Alma İşlemleri ile Nişasta Bazlı Şeker Fabrikalarına ilişkin Kontrol Süreci Eğitim Toplantısı)  (14 Kasım 2018, ANKARA)
​Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü FAO işbirliği ile Gıdanı Koru Kampanyası “Sıfır Atık Sıfır Açlık: Gıda Kayıpları ve İsrafını Azaltmak için Destek Projesi" (19 Şubat 2019,  ANKARA)
​“Bitkisel Gıda Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenlenmesi ve İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği" kapsamında yapılan Resmi Kontrollere ilişkin Değerlendirme Toplantısı  (23-25 Ekim 2019, ANTALYA)
​Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı (18-22 Kasım 2019, ANTALYA)
​Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 6. Tıbbi Aromatik Bitkiler Çalıştayı (16-17 Eylül 2021, Afyonkarahisar)
​Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye'de Gıda Güvenirliği Çalıştayı" (22-24 Ekim 2021, AFYONKARAHİSAR)
​Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel ve Dokümantasyon Eğitimi & 19011:2018 Tetkik Eğitimi (06/06/2022- 09/06/2022, ANTALYA)
​Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce hazırlanan “ Gıda Güvenirliği Yönetim Planı Resmi Kontrolleri Eğitimi" (13/06/2022- 16/06/2022, ANTALYA)
​Şeker Dairesi Başkanlığınca düzenlenen “Şeker Piyasası İzleme ve Denetimi Değerlendirme Toplantısı" (31 Ekim 2022, ANKARA)
​Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen 'Alkol ve Alkollü İçkiler Mevzuatı' konulu Eğitim (05/10/2022, AFYONKARAHİSAR)
​Avrupa Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğü (DG-SANTE) tarafından düzenlenen “ Gıdalarda Çoğrafi İşaretler Denetimleri(GEOGRAPHİCAL indications-Cross-sectorial training on market controls)" eğitimi (Better Training for Safer Food )  (27-30 Haziran 2023 Marsilya / FRANSA)
​Resmi Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı (26-28 Şubat 2024, ANTALYA)


Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünün görevleri şunlardır:

1- Gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri Bakanlığın belirlediği esasları il düzeyinde yürütmek,

2- Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin üretim, işleme ve satış-pazarlama ile ilgili izin ve kayıtlarını yapmak, üretim, satış yeri ve toplu tüketim yerlerinin izleme, kontrol ve denetimlerini yapmak,

3- Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin ihracat ve ithalatında Bakanlık ile ilgili işlemlerinin il düzeyindekilerini yürütmek,

4- Kombina ve mezbahalarda görev yapan akredite veteriner hekimlerin kaydını yapmak ve bunları konuyla ilgili mevzuatta belirlenmiş görevleri yönüyle denetlemek,

5- Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına göre üretilen ürünlerin gıda güvenirliği yönüyle denetimlerini yapmak,

6- Bakanlıkça verilen görev çerçevesinde gıda kalıntı izlemeleri yanında bireysel şikayet veya alo gıda ihbar hattına gelen şikayetlerle ilgili gerekli inceleme ve denetleme işlemlerini yürütmek,

7- Gıda ve beslenmeyle ilişkili olarak gerek bakanlıktan gelen, gerekse il düzeyinde belirlenmiş projelerle ilgili çalışmalar yürütmek,

8- Konusunda faaliyet gösteren labora​tu​varları mevzuatı çerçevesinde belgelendirilmek, kaydını almak, izlemek, yetkili oldukları hususlarda denetlemek,

9- Yem ve yem katkı maddelerinin üretim, işleme ve satış, ihracat, ithalat ile ilgili olarak gerekli kontrolleri ve işlemleri yapmak, denetlemelerini gerçekleştirmek,

10- Diğer mevzuat ve il müdürü tarafından verilecek benzeri görevler yapmak.​

​

​​​​​Sıra​
​Adı Soyadı ​​
Ünvanı ​​Görevi​
​Telefon 
Dahili​​E-Posta
​1
​Hanife DERE BAYRAK​
​​​Gıda Mühendisi​​
​İhracat Birimi​​
​(0272) 213 7100
​1164​
hanife.derebayrak@tarimorman.gov.tr
2Gizem PALTACI
Gıda Mühendisi
İhracat Birimi
(0272) 213 7100​
​1164
gizem.sahin@tarimorman.gov.tr
3​Nurettin Erdost ARAS
Gıda Mühendisi
​İhracat Birimi
(0272) 213 7100
​1164
​nurettinerdost.aras@tarimorman.gov.tr
4
​Ahmet Özgür GÜLEÇ
​​​Ziraat Mühendis​i
​Yem Birimi
(0272) 213 7100
​1155
ahmetozgur.gulec@tarimorman.gov.tr
​5
​Mehmet ÇINAR
​​Ziraat Yüksek Mühendis​i​​​Yem Birimi
(0272) 213 7100
​1155
mehmet.cinar@tarimorman.gov.tr
​6
Mustafa ŞENULUSOY
Veteriner Hekim
Yem Birimi
(0272) 213 7100
​1155
​mustafa.senulusoy@tarimorman.gov.tr
7​Fethullah AKYOL
​​​Veteriner Hekim
Yem Birimi
(0272) 213 7100
​1155
fethullah.akyol@tarimorman.gov.tr
​8
Güler ÖNERAL
Veteriner Hekim
Yem Birimi
(0272) 213 7100
​1155
​guler.oneral@tarimorman.gov.tr
​9
​Gülay AKKUŞ
​Gıda Mühendisi
Gıda Numune Alma ve Takip
​(0272) 213 7100
​1157
​gulay.akkus@tarimorman.gov.tr
​10
​Mehmet VARUL
​Veteriner Hekim
​Gıda Numune Alma ve Takip 
(0272) 213 7100
1157
mehmet.varul@tarimorman.gov.tr
​11
Eray KOCAŞABAN
​Gıda Mühendisi
​Gıda Numune Alma ve Takip  
​(0272) 213 7100
​1157
eray.kocasaban@tarimorman.gov.tr
​12
​Havva COŞKUN
Gıda Mühendisi
Gıda Numune Alma ve Takip 
(0272) 213 7100
​1156
havva.coskun@tarimorman.gov.tr
​13
​Ceren KÖYBAŞI 
​Gıda Mühendisi
​Gıda Numune Alma ve Takip 
(0272) 213 7100
​1154
ceren.koybasi@tarimorman.gov.tr
​14
​Hamdi Uğur ULUY​OL
​Tütün Teknolojisi Mühendisi​
​TAPDK
(0272) 213 7100
​1156
hamdiugur.uluyol@tarimorman.gov.tr
​15
​Osman USLU
​Veteriner Hekim
Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
​1163
osman.uslu@tarimorman.gov.tr
​16
​Murat KORKMAZ
​Zirat Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Ko​ntrol Birimi
(0272) 213 7100
1163
murat.korkmaz@tarimorman.gov.tr
​17
Himmet AKKAYA
​Veteriner Hekim
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
​1163
himmet.akkaya@tarimorman.gov.tr
​18
​Süleyman DURUSOY
​Veteriner Hekim
Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
​1152
​suleyman.durusoy@tarimorman.gov.tr
​19​
​Kenan  ÇOLAKER
​Veteriner Hekim
Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
​1152
​kenan.colaker@tarimorman.gov.tr
​20
​Ahmet Fatih ÜNSAL
​Gıda Yüksek Mühendisi
Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
1153
ahmetfatih.unsal@tarimorman.gov.tr
​21
Bekir Sıtkı KANLI
Gıda Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
​1153
bekirsitki.kanli@tarimorman.gov.tr
​22
​Özlem GÜNERİ
​Ziraat Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
1161ozlem.guneri@tarimorman.gov.tr
​23
​Oğuzhan ATILGAN
​Gıda Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1161
oguzhan.atilgan@tarimorman.gov.tr
​24
​Keziban AVDATEK
Veteriner Hekim
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1161
​keziban.avdatek@tarimorman.gov.tr
​25
​Betül OĞUZ KORKMAZ
Veteriner Hekim
Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
(0272) 213 7100
​1158
betül.oguzkorkmaz@tarimorman.gov.tr
​26
​İbrahim SARIALTIN
​Gıda Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1158
​sarialtin.ibrahim@tarimorman.gov.tr
​27
​Ali SÖNMEZ
​Gıda Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1158
​sonmez.ali@tarimorman.gov.tr
​28
​İsmail Hakkı ATILGAN 
​Ziraat Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1156
​ismailhakki.atilgan@tarimorman.gov.tr
​29
​Fatma Esra ÖZ AKALAN​
​Veteriner Hekim
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1154
​fatmaesra.ozakalan@tarimorman.gov.tr
​30
​Esra ULUDAĞ
​Gıda Yüksek Mühendisi
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1162
​esra.uludag@tarimorman.gov.tr
​31
​Güliz GÜLYURT
​Veteriner Hekim
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1162
​guliz.gulyurtuner@tarimorman.gov.tr
​32
​Güldüray KOCAMAN
​Tekniker
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1162
​gulduray.kocaman@tarimorman.gov.tr
​33
​Faruk TAŞKAPILI
​Tekniker
​Gıda İzin ve Belgelendirme
​(0272) 213 7100
​1154
​faruk.taskapili@tarimorman.gov.tr
​34
​Seher DEDE
​Tekniker
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1151
​seher.dede@tarimorman.gov.tr
​35
​Tevriz ŞEN
​Tekniker
​Yurt İçi Gıda Kontrol Birimi
​(0272) 213 7100
​1151
​tevriz.sen@tarimorman.gov.tr
​36
​Abdullah GÖKPINAR
​İdari Destek Görevlisi
​Hizmetli
​(0272) 213 7100
​1151​
​​abdullah.gokpinar@tarimorman.gov.tr​


İLETİŞİM

    Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Adres: Ali Çetinkaya Mahallesi Ali Çetinkaya Bulvarı No:2 Merkez/Afyonkarahisar

  • Telefon : 0272 213 71 00

  • Faks : 0272 212 04 44

  • E-Posta : afyonkarahisar@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI