ŞUBE MÜDÜRÜ
|
|
ADI SOYADI
| Elif TOPALOĞLU
|
UNVANI
| Gıda ve Yem Şube Müdürü
|
TELEFON
| (0272) 213 7100 - 1160
|
E-POSTA
| elif-topaloglu@hotmail.com
|
EĞİTİM DURUMU
| Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi - Gıda Bilimi Ve Teknolojisi 1993 / Lisans
|
Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Gıda Mühendisliği Bölümü / Yüksek Lisans
|
YABANCI DİL
| İyi Derecede İngilizce
|
ÇALIŞMA HAYATI
| Milli Eğitim Bakanlığı (1995 - 2001) / Öğretmen
|
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü / Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü - Mühendis (2001 - 2011)
|
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü / Gıda ve Yem Şube Müdürü (2011- ...)
|
MEDENİ DURUMU
| Evli ve 2 çocuk annesi
|
YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR
| Pedagojik Formasyon (14 Eylül 1994) Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi |
Öğretmenlik Rehberlik Hizmetleri Eğitim Sertifikası (1998, Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü)
|
Gıda Kontrolör Kursu (22 Ekim-02 Kasım 2001,GAZİANTEP)
|
Etkin Gıda Güvenliği Yöntemlerinin Uygulanması HACCP ile GMP Eğitimi (20-21 Aralık 2001, İZMİR)
|
Hayvansal Ürünlerin Değerlendirilmesi (23-27 Eylül 2002, BURSA)
|
Gıda Maddelerinde Mikotoksin Oluşumu ve Toksikoloji, Aflatoksinler ve Okratoksin A analizi için numune alma metodları (02-03 Haziran 2003, ANKARA)
|
Gıda Kontrolörleri ve Gıda Endüstrisine Yönelik Yeterlilik Bazlı HACCP Eğitimi (FAO)( 22-Eylül-10 Ekim 2003, İZMİR)
|
İl Dışı Denetim Çalışması İstanbul İl Müdürlüğü (27 Ağustos-4 Eylül 2004, İSTANBUL)
|
Gıda Mikrobiyolojisi HACCP Çalıştayı (7-8 Ekim 2004, BURSA)
|
HACCP Eğitim Programı (31 Ocak 2005, ANKARA)
|
Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi / Gıda Güvenliği ve Kontrol Sistemi AB Eşleştirme Projesi 4. Bileşen Hijyen Klavuzları (06-08 Haziran 2006, ANKARA)
|
AB Eşleştirme Projesi Bileşen 4 Hijyen Kılavuzları (18-20 Temmuz 2006, ANKARA)
|
AB Eşleştirme Projesi Bileşen 4 Süt ve Süt Ürünleri Hijyen Kılavuzları (04 Eylül 2006, ANKARA)
|
Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi kapsamında “Küçük Ölçekli Süt İşletmelerinde Hijyen Kılavuzları ve uygulanması (15-18 Ocak 2007, BURDUR)
|
Gıda Maddelerinde Pestisit Kalıntıları ve Mikotoksin (Mayıs 2007, AFYONKARAHİSAR)
|
ISO 9001 : 2000 ; ISO 17020 Eğitimi (10-14 Aralık 2007, AFYONKARAHİSAR)
|
Riske Dayalı Denetim Sıklığı Eğitimi (31 Ocak 2008,AFYONKARAHİSAR)
|
Hayvansal Orjinli Gıdalarda HACCP Gereklilikleri (25- 28 Mart 2008, ANTALYA)
|
Çalışma Görevlilerine Gıda Konusunda Eğitim Verilmesi-AB Standartlarında Kalite ve Güvenlik Eğitimi (Çok Kültürlü Eğitim ve Geliştirme Merkezi ) İSVEÇ (08-29 Mart 2009, İSVEÇ)
|
Dondurulmuş Gıdaların Üretiminden Kontrol Prosedürleri ve Allerjen Gıdalar (08-09 Şubat 2010, AFYONKARAHİSAR)
|
TAIEX Workshop on food Contaminants and food Additives (27-28 Eylül 2010, AFYONKARAHİSAR)
|
5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu Değerlendirme Toplantısı (25-27 Ekim 2010, AFYONKARAHİSAR) |
Türkiye Süt ve Süt Ürünleri Sektörünün AB Pazarına girişinin Desteklenmesi Proje Toplantısı (31 Mart-01 Nisan 2011, ANKARA)
|
GDO 'lu Yemlerin İzlenebilirliği ve Gıda Mevzuatı (09 Eylül 2011, ANKARA)
|
Gıda Güveninirliğine Yönelik Politika ve Strateji Belirleme Toplantısı (14 Kasım-18 Kasım 2011, ANTALYA)
|
Gıda Güvenliğinde Etiketleme ve İzlenebilirlik ve Yemek Üretim Tesislerinde Hijyen ve Teknik Gereksinimler (TAIEX) (29-30 Kasım 2011, ESKİŞEHİR)
|
Proje Döngüsü Yönetimi ve Fon Kaynakları UTEM (16 Ocak-27 Ocak 2012 ,ANKARA)
|
2011 Yılı Ulusal Kalıntı İzleme Planı Değerlendirme Toplantısı (20 Şubat 2012, ANKARA)
|
Safe-Rest Olan Restoran ve Okul Kantinlerinde Gıda Güvenliği Farkındalığı Proje Toplantısı (16 Kasım 2012, AFYONKARAHİSAR)
|
5996 Sayılı Kanun Kapsamında Yayınlanmış İkincil Mevzuatlar ve ALO Gıda Hattı (27 Şubat- 02 Mart 2012, ANTALYA)
|
II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı (03-04 Haziran 2013, İZMİR)
|
Takviye Edici Gıdaların İthalatı, Üretimi, İşlenmesi ve Piyasaya Arzına İlişkin Yönetmelik Hükümleri Uygulaması (05 Temmuz 2013, ANTALYA)
|
Rusya Federasyonu İhracat Toplantısı (31 Temmuz 2013, ANTALYA))
|
Gıdalarda Taklit - Tağşiş (11 Haziran 2014, ANKARA)
|
FVO Misyonu Değerlendirme Toplantısı (04 Temmuz 2014, ANKARA)
|
2015 Yılı Gıda Kontrol Planı Toplantısı (13-15 Ekim 2014, ANTALYA)
|
Türk Gıda Kodeksi Toplantısı (03-05 Mart 2015, ANTALYA)
|
Yıllık Yem Denetim Sonuçlarının Değerlendirmesi Çalıştayı (27-28 Nisan 2015, ANTALYA)
|
Gıda Kontrol Hizmetleri Genel Değerlendirme Çalıştayı ve 2016 Yılı Gıda
Kontrol Planı (19-22 Ekim2015, ANTALYA)
|
Bakanlığımız ve Fransa-Macaristan Konsorsiyum ile yürütülen Resmi Kontroller Hayvan Refahı Zoonozlar ve Hayvansal Yan Ürünlere ilişkin Kapasitenin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesinin ( TR 13 IB AG 03) Açılış Toplantısı (26 Temmuz 2016, ANKARA)
|
Gıda Kontrol Hizmetleri ve Değerlendirme Çalıştayı ve 2017 Yılı Gıda Numune Alma Planı Toplantısı (10-14 Ekim 2016 ,ANTALYA)
|
Gıda Resmi Kontrol görevlisi davranış ve İletişim Teknikleri Eğitimi (05-08 Aralık 2016, ANTALYA)
|
Türkiye için AB Eşleştirme Programı kapsamında ( TR 13 IB AG 03) Çoğrafi İşaretler : AB de Koruma ve Denetim Yöntemleri (06-07 Şubat 2017, AFYONKARAHİSAR)
|
Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı (27-30 Kasım 2017, ANTALYA)
|
Şeker Dairesi Başkanlığı (İşyeri Kontrol ve Numune Alma İşlemleri ile
Nişasta Bazlı Şeker Fabrikalarına ilişkin Kontrol Süreci Eğitim
Toplantısı) (14 Kasım 2018, ANKARA)
|
Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü FAO işbirliği ile Gıdanı Koru Kampanyası “Sıfır Atık Sıfır Açlık: Gıda Kayıpları ve İsrafını Azaltmak için Destek Projesi" (19 Şubat 2019, ANKARA)
|
“Bitkisel Gıda Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenlenmesi ve İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği" kapsamında yapılan Resmi Kontrollere ilişkin Değerlendirme Toplantısı (23-25 Ekim 2019, ANTALYA)
|
Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı (18-22 Kasım 2019,
ANTALYA)
|
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 6. Tıbbi Aromatik Bitkiler Çalıştayı (16-17 Eylül 2021, Afyonkarahisar)
|
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye'de Gıda Güvenirliği Çalıştayı" (22-24 Ekim 2021, AFYONKARAHİSAR)
|
Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel ve Dokümantasyon Eğitimi & 19011:2018 Tetkik Eğitimi (06/06/2022- 09/06/2022, ANTALYA)
|
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce hazırlanan “ Gıda Güvenirliği Yönetim Planı Resmi Kontrolleri Eğitimi" (13/06/2022- 16/06/2022, ANTALYA)
|
Şeker Dairesi Başkanlığınca düzenlenen “Şeker Piyasası İzleme ve Denetimi Değerlendirme Toplantısı" (31 Ekim 2022, ANKARA)
|
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen 'Alkol ve Alkollü İçkiler Mevzuatı' konulu Eğitim (05/10/2022, AFYONKARAHİSAR)
|
Avrupa Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğü (DG-SANTE) tarafından düzenlenen “ Gıdalarda Çoğrafi İşaretler Denetimleri(GEOGRAPHİCAL indications-Cross-sectorial training on market controls)" eğitimi (Better Training for Safer Food ) (27-30 Haziran 2023 Marsilya / FRANSA)
|
Resmi Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı (26-28 Şubat, ANTALYA)
|